Je winkelwagen is momenteel leeg
Als je merkt dat je je afvraagt "Wat is feedervissen?", is nu de tijd om erachter te komen. Feedervissen met werphengels zoals de feederhengels op witvis en karper zullen veel leuke en afwisselende dagen bij de vijvers en andere wateren opleveren. Het is een van de meest gebruikte methode om de vissen van alle groottes te vangen. Het is de meest gebruikte manier die je bij de wateren, rivieren etc... bij de meeste vissers zal zien. Als je de basis goed uitvoert, dan gaat het iedere keer beter functioneren. Nu zijn er verschillende soorten feederhengels waar je uit kunt kiezen.
Er worden tegenwoordig meerdere soorten feederhengels gebruikt, elk met hun eigen voordelen en toepassingen. Welke feederhengel je moet gebruiken, hangt grotendeels af van het water en aas dat je wilt gebruiken en de manier van vissen die je zoekt. De grootte en het gewicht van je feederhengel zijn afhankelijk van het gewicht van de feederkorf die je wil gebruiken en de hoeveelheid aas je wilt uitwerpen, en natuurlijk niet te vergeten de weersomstandigheden en hoe ver je moet werpen. Grote feeder hengels met grote feederkorven geven je natuurlijk de kans om grotere hoeveelheden aas per worp uit te gooien om een voerstek op te bouwen. Met zwaardere gewichten kun je verder werpen op grotere meren, maar zorg ervoor dat het gewicht van de feederkorf overeenkomt met je feederhengel.
De method feeder is het goede middel om microkorrels (pelletkorrels) of lokvoer te werpen op je voerstek. Method feeders zijn de favoriet op elk commercieel karper viswater en natuurlijke wateren, dat zullen de meeste vissers hetzelfde over denken. De Method feeders korven kan je makkelijk met grondvoer vullen door de mal(mould). De mal zorgt ervoor, dat je de juiste hoeveelheid methodvoer die je rond je Method feederkorf verpakt precies goed in verhouding is. Het regelt dat je gewicht bij al je worpen nauwkeurig genoeg is. Dit gaat je helpen bij de werpnauwkeurigheid. Tip!!! Let op dat je eerst de boilie in de mal legt en dan je lokvoer erop plaatst, zodat de vis als eerste de boilie tegen komt.
Feederkorven met een open uiteinde kunnen op een iets andere manier worden gebruikt. In plaats van alleen grondvoer in je feeder te stoppen, kan alles binnenin worden gestopt, met het afdichten van lokvoer aan beide kanten, of het nu gaat om pellets, suikermaïs, casters of zelfs maden. Dit zorgt ervoor dat al je visaas in je feederkorf blijft, maar zodra het het water raakt en het grondvoer begint af te breken in het water, wordt het visaas vrijgelaten om aan beide uiteinden naar buiten te komen. Dat gezegd hebbende, feederkorven met een open uiteinde zijn effectief om te vissen met niet alleen lokvoer als je wilt. In stromend en diepere wateren zullen ze je grondvoer intact houden tot dat je feeder de bodem raakt, of dat is tenminste wat we hopen zo niet, kan je altijd de feederkorf verzwaren met leem zodat deze snelle naar de bodem zakt.
De kooi feederkorf werkt op dezelfde manier als de voerkorf met een open uiteinde, behalve dat je aas eerder in het water uiteen zal vallen. Suikermaïs, maden, casters, microkorrels (pelletkorrels) of gehakte wormen kunnen door je grondvoer worden gemengd en vervolgens in je voerkorf worden verpakt. Ik raad af om een kooi feederkorf te gebruiken als je van plan bent in snel stromend en diepere wateren te vissen, tenzij je zwaar lokvoer gebruikt. Doe je dit niet dan zal je lokvoer eerder oplossen in het water voordat je feederkorf de bodem van het meer bereikt. Dat gezegd hebbende, bieden kooi feederkorven een uitstekende manier om op ondiep water een wolk van je grondvoer te creëren terwijl de feeder valt richting de bodem en dan zal er snel diverse vissoorten op je voerstek komen.
Kortom, er zijn verschillende soorten hengels waar je uit kunt kiezen en hier bij Hengelsport Het Gooi hebben we ze in verschillende maten en prijsklassen. Zo is het voor iedereen bereikbaar om goed op diversen soorten vissen te kunnen vissen. Mocht je nog andere vishengels nodig hebben als ondersteuning, dan hebben we die natuurlijk ook! Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag naar de juiste feederhengel toe.